"Muzica este leacul sufletului și al minții"

Unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din muzica populară din țară, Aurora și Săndel Mihai, provine din inima Transilvaniei, de la Câmpia Turzii. Înzestrați cu calităti vocale deosebite, amândoi au îmbrățișat cântecul și jocul popular încă din copilărie.
Săndel Mihai s-a născut într-o familie în care muzica a fost și este la mare cinste. De la o vârstă fragedă a studiat pianul, iar mai târziu a devenit dirijorul orchestrei Ansamblului folcloric "Țarina" din Turda. Solist vocal și instrumentist, Săndel cânta alături de tatăl și de sora lui, celebra cântăreață de muzică ușoară, Andra, fiind și primul ei mentor.

Aurora Mihai, încă de la vârsta de 8 ani, făcea parte din ansamblul "Mugurelul" din Câmpia Turzii, unde era dansatoare dar și solistă vocală. După ce a participat la numeroase festivaluri și concursuri de folclor, a înregistrat primul album intitulat "Fata care cântă mândru", sub numele de Aurora Dan. Abordează cu ușurință mai multe genuri muzicale și, pe lângă muzica populară, de petrecere și cea ușoară, preferate sufletului ei sunt romanțele.

După o frumoasă și lungă poveste de dragoste, Aurora și Săndel Mihai și-au unit destinele și au devenit un apreciat și cunoscut cuplu muzical. Astfel că, în anul 2008, alături de Andra, au lansat primul lor CD de muzică populară, intitulat "Album de familie", fiind cel mai bine vândut album din acel an și care a obținut "Dublu disc de diamant". Au urmat alte două, care s-au bucurat de același succes. "Lucru mare-i omenia", "Drumu’ vieții ne desparte" și "Mă mândresc că sunt Român" sunt doar câteva dintre cântecele devenite șlagăre, toate fiind create de Săndel Mihai.

Aurora și Săndel Mihai se bucură de un real succes pe plan național și internațional, fiind prezenți foarte des și în comunitațile de români din Diaspora. Deși au primit multe solicitări de a-și continua activitatea muzicală în București, cei doi declară că preferă să locuiască în Câmpia Turzii, orașul copilăriei lor. "Ne face o reală plăcere să cântam în toate colțurile țării și ale lumii, dar preferăm să fim aproape cât mai mult de publicul ardelean, în special de cel clujean", mărturisește Săndel Mihai.

"Muzica este leacul sufletului și al minții", sunt de părere Aurora și Săndel Mihai, cunoscuți pentru seriozitatea și perseverența care îi caracterizează.

Contact evenimente: 0745.049.949, 0744.677.878
Facebook: Aurora si Sandel Mihai
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Galerie de imagini

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.