GEORGIANA LOBONȚ - Tânăra interpretă pentru care muzica înseamnă TOTUL

Legănată de cântecele și de brațele mamei și ale bunicii, Georgiana Lobonț a început să îndrăgească de mică satul și muzica populară. S-a născut în Gherla și provine dintr-o familie în care muzica, dansul și tradițiile sunt păstrate la loc de cinste. Rampa de lansare pe drumul cântecului a fost la vârsta de patru ani, când a participat la emisiunea de televiziune pentru copii, Tip Top Minitop. Pe urmă, a făcut parte din grupul „Colindița–Zestrea”, coordonat de Marinela și Constantin Istici.
Tot din dragoste pentru cântec și din dorința de a afla părerile specialiștilor despre talentul ei, a participat la numeroase concursuri și festivaluri de folclor, de unde s-a întors cu premii importante. În anul 2005, la Festivalul Național de Folclor „Felician Farcașiu”, a obținul premiul III și astfel a fost remarcată de regretata Marioara Murărescu. Așa a ajuns să participe la câteva emisiuni Tezaur Folcloric de la Televiziunea Română. Tot în acel an, după ce a participat la concursul „Muguri de Tezaur“, a fost remarcată de coregrafii Neluțu și Camelia Motoc de la ansamblurile „Tradiții” și „Doina”, cu care colaborează și în prezent, având numeroase turnee în țară și în străinătate.

Pe scenă mă simt regină

Pentru Georgiana Lobonț, născută în zi de primăvară, pe 9 aprilie, muzica înseamnă totul. „Fără muzică nu aș fi eu. Iubesc atât de mult ceea ce fac, încât dacă ar fi să mă mai nasc încă o dată, cu siguranță tot interpretă de folclor aș fi”. Dealtfel, scena este locul unde Georgiana se simte întotdeauna în largul ei. Mereu veselă, reușeste să le transmită celor ce o ascultă o stare de bine și poftă de viață. „Publicul mă face să trec prin toate stările posibile, pentru că întotdeauna este receptiv la ceea ce transmit eu, mă iubește și astfel, pe scenă, mă simt regină”.

Frumoasa interpretă, absolventă a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, secția cânt popular, clasa profesoarei Ana Strîmturean, este studentă la Facultatea de Drept din Cluj. Și pe plan personal Georgiana este împlinită și fericită. Și-a întâlnit dragostea, iar anul trecut s-a căsătorit. „Bunul Dumnezeu mi-a dăruit un soț care mă susține foarte mult și care mi-a devenit impresar, iar acum tot ce facem, facem împreună”.

lobont
Dacă aș putea, aș umbla mereu îmbrăcată în costumul popular

În anul 2010 Georgiana Lobonț și-a lansat primul album, intitulat „Mi-o spus frunza fagului". În 2014 a înregistrat cântecul „Vin nuntașii după mine", care i-a adus cel mai mare succes de până acum. Așa că, acest cântec, va da și titlul celui de-al doilea album al interpretei, care ne promite că va fi lansat în toamnă, la Cluj-Napoca.

Deoarece iubește oamenii și îi place să le asculte poveștile de viață, de ceva timp Georgiana moderează o emisiune la radio. "Pentru mine muzica nu e o meserie, ci e parte din mine. E o plăcere întotdeauna să cânt și, dacă aș putea, aș umbla mereu îmbrăcată în costumul popular!"

Tuturor colegilor, colaboratorilor și cititorilor revistei Clujul Trăiește le dorescsă aibă Sărbători de Paști pline de lumină!

Facebook: Georgiana LOBONȚ
Telefon: 0754.554.772
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.