IONELA MORUȚAN - Nu mă văd făcând altceva în afară de muzică

Născută în localitatea bistrițeană Urmeniş, îndrăgita interpretă de muzică populară Ionela Moruţan, ce locuiește de multă vreme la Târgu-Mureș, a reuşit să ajungă la sufletele tuturor românilor. Aceasta, în special, datorită cântecului „Dați cu pâine, nu cu piatră”, care dă și titlul celui de-al doilea album al interpretei, apărut în 2014. „De patru ani de când l-am lansat am fost în toată țara și am observat că, de multe ori, oamenii nu mă știau după nume, ci după cântec. Fiecare ne regăsim în aceste versuri, indiferent de meseriile pe care le-am avea”, afirmă cu zâmbetul pe buze Ionela Moruțan.
A moștenit talentul de a cânta de la mama ei, Saveta și spune că nu știe ce s-ar face fără muzică. „Îi mulțumesc măicuței mele din toată inima că mi-a fost alături tot timpul. Dacă n-aș fi avut familia care să mă înțeleagă, drumul cântecului popular ar fi fost pentru mine mai anevoios”. Desigur, ca în orice domeniu, și începuturile pe calea cântecului popular au fost grele pentru Ionela Moruțan, dar dragostea pentru scenă, munca și respectul pentru public, au ajutat-o să urce treaptă cu treaptă pentru a ajunge astăzi o interpretă îndrăgită și invitată la spectacole și evenimente peste tot în țară.

Ionela Moruțan eşti foarte apreciată și pentru interpretarea doinelor. Dacă astăzi spune că atunci când doinește, simte că trăiește, lucrurile nu au stat așa la începutul carierei. Faptul că îndrăgește cântecul doinit, i se datorează regretatului profesor Vasile Conţiu, căruia i-a fost elevă la Şcoala de Arte din Târgu Mureş. "La fiecare oră mă punea să-i cânt o doină. Mă întrebam întotdeauna de ce mă pedepsește, dar sfaturile dânsului m-au ajutat foarte mult pentru că acum iubesc doina".

În preajma Ionelei Moruțan nu poți să te simți decât extraordinar. N-ar spune un cuvânt rău despre nimeni și stă de vorbă cu toată lumea. "Nu știu ce înseamnă să fi cu nasul pe sus, ce înseamnă mândria! Cred că acest lucru se datorează bunei creșteri pe care mi-au oferit-o părinții, dar și felului de a fi".

Ionela Moruțan este fericită și împlinită. Are o viață minunată, o familie frumoasă și lucreză la cel de-al patrulea album. Nu se grăbește pentru că este exigentă și îi place să iasă totul bine.

Le mulțumesc tuturor iubitorilor de folclor pentru dragostea cu care mă primesc de fiecare dată. Dacă n-ar fi fost publicul care să îndrăgească ceea ce cânt eu, n-aș mai fi pe scenă. Am ajuns unde sunt datorită celor care m-au iubit, m-au apreciat și m-au sprijinit în fiecare zi. Lor dar și cititorilor revistei Clujul Trăiește le doresc să aibă parte de sărbători frumoase și pline de lumină. Hristos a înviat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.