Mă bucur că reușesc să-i fac pe oameni fericiți

Şi-a dorit de mic să facă parte dintr-un ansamblu de dansuri populare şi acolo a descoperit că are talent de a cânta. Au urmat multe concursuri şi festivaluri, care i-au adus premii importante şi un nume în folclorul clujean. Însă, o problemă gravă de sănătate, i-a schimbat în urmă cu șase ani modul de a privi viaţa şi oamenii. Astfel că Mihai Trif, pe lângă spectacole şi evenimente, iniţiază campanii umanitare şi redă speranţa la viaţă sau la un trai mai bun pentru sute de oameni.
Mihai Trif, interpret de folclor şi iniţiator de campanii umanitare

Dragostea pentru dansurile populare şi-a făcut loc în inima şi-n sufletul lui Mihai Trif pe la 10 ani. Impulsionat de faptul că toţi prietenii şi colegii făceau parte din ansamblul Cununița de la Turda, a pus deoparte banii de dulciuri primiți de la părinți și și-a urmat visul. "Ai mei nu au fost de acord pentru că acest lucru implica niște costuri, iar eu nu proveneam dintr-o familie care să-și permită să mă trimită la astfel de activități”. Întâlnirea cu profesoara Maria Drăgușin, îndrumătoarea mai multor artiști români, i-a schimbat viața. A fost cea care i-a dat încredere că trebuie să urmeze calea cântecului popular. Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel că Mihai Trif a adunat zeci de premii la festivaluri importante din țară.

În urmă cu șase ani, parcursul muzical s-a întrerupt. Medicii i-au depistat o tumoare la un picior. "Am stat un an în casă și m-am rugat lui Dumnezeu să îmi mai dea o șansă la viață, cu promisiunea că dacă am să mă vindec, voi face numai bine. Șansa am primit-o și de atunci am început să îmi trăiesc altfel viața, să mă axez mai mult în a-i face pe oameni fericiți". Mihai s-a ținut de cuvânt și din banii pe care-i câștigă la diverse evenimente la care e invitat, o parte ajung la persoanele care se confruntă cu situații limită. Mai mult, organizează el evenimente caritabile.

Întrebat care este crezul său în viață, Mihai Trif nu stă pe gânduri și răspunde prompt: "Cred în Dumnezeu și în minunile Lui! Eu am primit o șansă să mai trăiesc și consider că aceasta este cea mai mare realizare a vieții mele. Cred că am primit șansa asta ca să-i ajut pe ceilalți".

Ca artist, ca om, Mihai Trif este foarte iubit de public. În perioada când a lucrat în radio primea scrisori, sau pur și simplu oamenii îl căutau în redacție ca să-l vadă și să-i mulțumească pentru că le face viața mai frumoasă.

trif
Mihai Trif este un om fericit. Fericirea lui se alimentează din fericirea celorlalți, fie că e vorba de oamenii pe care-i ajută, sau de cei cărora le organizează cu profesionalism evenimentele unice din viață: aniversări sau nunți. "Mă bucur că, la finalul unui eveniment, lumea mă sărută, mă strânge în brațe. Mă bucur că reușesc să fac sute de oameni fericiți".
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.