"FLORIN PIERSIC" - Cinematograful tuturor clujenilor

Cinematograful Florin Piersic este o instituție emblematică pentru clujeni, locul unde s-au văzut, în ultimii 55 de ani, foarte multe filme bune. Până în anul 2011, instituția era cunoscută sub numele de ”Cinema Republica”, aici având loc numeroase evenimente fericite din viața multor clujeni: cereri în căsătorie, petreceri aniversare surpriză, festivități de absolvire, concerte, conferințe, dezbateri, vernisaje de pictură, şi bineînţeles nu se poate să nu amintim de activitatea principală a cinematografului, difuzarea celor mai antrenate și captivante filme. Cinematograful poartă cu mândrie numele celui mai iubit și cunoscut actor român, Florin Piersic, care, ori de câte ori îi permite timpul, onoarează cineamatograful cu prezența sa.
POFTIȚI LA FILM, VĂ ROG!

Cu o capacitate de 729 de locuri, Cinematograful Florin Piersic, este la ora actuală unul dintre cele mai mari din țară. Este dotat cu aparatura tehnică performantă, sistem de sonorizare Dolby Stereo, care asigură o reducere importantă a zgomotului de fond, fapt ce permite reproducerea în sală a unor sunete cu o dinamică apropiată de cea din natură. Ecranul de 200 mp, cel mai mare din Transilvania, admosfera prietenoasă şi caldă oferită de angajații cinematografului, reprezintă principalele motive pentru care se află în continuare printre preferințele clujenilor.

În 2011, atunci când a primit un nume nou, clădirea a fost renovată şi modernizată în totalitate, iar cinefilii din Cluj pot acum vedea cele mai noi filme în format digital şi 3D. Am stat de vorbă cu Ioana Călin, managerul cinematografului, "omul potrivit la locul potrivit".

La fel ca în multe domenii, concurența este mare, dar noi îi invităm pe toți clujenii și nu numai, să vină să vadă un film la Cinema Florin Piersic. Avem condiții excelente de vizionare și cele mai bune prețuri la bilete. De asemenea ne ajută și faptul că cinematograful este situat în centrul Clujului.

Publicul nostru este în marea lui majoritate format din studenți, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, conform statisticilor pe care le avem de pe pagina noastră de Facebook. Bineînteles, la noi vin persoane de toate vârstele, dar publicul este în general unul tânăr.

Pe lângă film, activitățile pe care le desfășurăm în incinta cinematografului sunt extrem de diferite și de ofertante, transmisiuni live a unor evenimente: concertul caritabil ”Wold Doctors Orchestra”, organizat de Cluburile Lions Cluj-Napoca, spectacolul, "Nu-ntreba câţi ani am", susținut de Florin Piersic, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani, pe scena Operei Naționale Române din Cluj - Napoca. Aceste transmisiuni au fost realizate cu ajutorul TVR-ului şi de aceea, pe această cale îi mulțumesc d-lui Director TVR Cluj, Romeo Couți, pentru sprijinul acordat de fiecare dată. Ţin să amintesc de transmisiunile prin satelit ale unor concerte, printre care concertul susținut de Andre Rieu, de expoziția fotografică Agerpres, realizată cu sprijinul domnului Director General Alexandru Giboi, de expoziția de pictură, semnată Amalia Crișan ș.a.

În 2016, pe scena Cinematografului Florin Piersic s-au jucat şi piese de teatru: “Străini în noapte” cu Florin Piersic și Medeea Marinescu, piesa “Amanta”, cu Magda Catone, Armand Calota, Patru Gavril, Ovidiu Cuncea, piesa “Părinți teribili” cu Magda Catone, Silviu Biriș, Marius Bodochi, Diana Lupescu.

Lansările de film românesc au avut loc întotdeauna în prezența actorilor și a regizorilor, astfel încât clujenii s-au putut întâlni și povesti cu eroii din aceste filme. Să nu uităm de cel mai important festival de film din țară, ”Festivalul International de Film Transilvania” sau de ”Festivalul de Comedie Cluj”, atât de îndrăgite de cinefilii clujeni.

Cinema Florin Piersic a fost gazda unor manifestări științifice, amintesc de conferințele Ted–X Cluj, pe cele de arhitectură, conferinţele pe teme medicale, conferinţele pe teme IT, care au atras oameni pasionați din aceste domenii.

Iubitorii de muzică electronică au vizionat în premieră la Cinema Florin Piersic “Aftermovie Untold”, atunci când s-a anunțat și data exactă de desfășurare a festivalului de muzică ”Untold” în 2017. Ar mai fi de adăugat, concertul de colinde susținut de Ioan Bocșa, concertul Smiley, concertul Holograf, spectacolele de Stand Up Comedy, spectacolele pentru copii și multe altele, care au reușit să satisfacă pe deplin gusturile spectatorilor prezenți în sala de cinema. Evenimentele care au loc la noi sunt multiple, diverse și acoperă cam tot ce ține de artă și cultură.

Pentru anul 2017, ne propunem să aducem și mai multă lume la film. În acest sens, ne-am gândit la o promoție pentru toți studenții noi veniți în oraș și posesori de Studcard. În fiecare luni, pe baza tichetului achiziţionat odată cu cardul de student, aceștia vor putea să beneficieze de prețuri reduse, și anume 8 lei filmul 2D, respectiv 10 lei filmul 3D, iar în timpul săptămânii, exceptând weekendul, beneficiază de preţuri reduse, 11 lei pentru filmele 2D și 13 lei cele 3D, atât studenţii, cât şi elevii şi pensionarii. Pe lângă această promoție, toți spectatorii noștri, indiferent de vârstă, benficiază de aceste prețuri reduse în fiecare miercuri.

Vă așteptăm cu drag, de luni până duminică, începând cu ora 13.30, excepție făcând ziua de sâmbătă când deschidem la ora 11.00. Informații referitoare la programul nostru le găsiți, în permanență actualizate, pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/CinemaFlorinPiersic.

Adresă Cinema Florin Piersic
P-ța Mihai Viteazul, nr.11
Telefon: 0264.433.477

În final, dar nu în ultimul rând, vreau să amintesc de plusvaloarea pe care a adus-o Florin Piersic cinematografului. Doar faptul că îi purtăm cu mândrie numele, ne obligă să ne dedicăm acestei activităţii zi de zi, să ne implicăm toţi, atât emoţional cât şi fizic, “să muncim” pentru a satisface în permanenţă dorinţele spectatorilor noştri. Florin Piersic este un actor desăvârşit, de aceea încercăm să facem ca cinematograful care îi poartă numele să nu fie mai prejos.

Florin Piersic, se apropie ziua ta, iar eu împreună cu toată echipa pe care tu o cunoşti bine şi care îţi e mereu alături, îţi urăm din suflet un sincer "La Mulţi Ani!" Rămâi alături de noi ani mulţi de acum înainte, pentru că ne trebuieşti. Te iubim.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.