Ce-ar fi Clujul fără TRANSYLVANIA COLLEGE?

Imaginați-vă această situație...

Când aram mici părinții ne spuneau des (aduceți-vă aminte!)... "Dacă aș fi avut eu parte de școală așa cum ai tu, aș fi ajuns departe!" Noi ce putem să le mai spunem copiilor noștri, care au la dispoziție informații, proiecte educaționale, de voluntariat, de călătorii, care au parte de atenție, de dragoste și în plus de timp pentru a le face pe toate. Nici un copil, sau foarte puțini, chiar și la noi în România, nu mai este nevoit să muncească pentru a se întreține sau pentru a supraviețui….
... Am făcut această introducere pentru a vă prezenta în această lună o activitate deosebită a reprezentanților Transylvania College Cluj-Napoca. Cei care au învestit, au riscat și (cred că sunteți de aceeași părere cu noi), au câștigat, într-un domeniu extrem de disputat pe meleagurile noastre, cel al educației.

O TABĂRĂ PENTRU LIDERI

Transylvania Leadership Camps, este un proiect de suflet al Fundatiei Transylvania College și se află deja la a cincea ediție, semn că direcția aleasă este cea bună. Și spunem de suflet pentru că activitatea de vacanță s-a născut ca răspuns la întrebarea ”Ce putem să le oferim copiilor, astfel ca experiența lor de viață să crească, încrederea și calitățile lor să fie stimulate, să se dezvolte armonios?”. Răspunsul s-a concretizat rapid; o îmbinare a tradițiilor românești cu natura, cu simplitea oferită de aceasta, cu aprecierea valorilor oferite de locuitorii unei zone cunoscute de munte din Cluj, Băișoara. Să nu uităm de aerul curat, de priveliște...

Totul a început de fapt în urmă cu 20 de ani. Atunci, reprezentanții fundației au recuperat o poartă maramureseană, au restaurat-o și au ridicat-o într-un loc izolat, printre brazi. În scurt timp, alte trei case din Maramureș, vechi de 100 de ani, și-au găsit locul aici. Totul începea să capete sens, o tabără pentru copii era decizia firească, dar casele aveau nevoie de modernizare. Pas cu pas, toate lucrurile au fost înfătuite, iar acum complexul își așteaptă în fiecare vară musafirii.

La "Village on the Hill" are loc în fiecare vară ”Tabara de Leadership si Mindfulness”. Poate sună pretențios, dar rezulatele obținute aici sunt merituoase, iar activitatea constituie an de an, o punte de comunicare între Romania și America, îndrumătorii și lectorii fiind de acolo. Copii află lucruri noi despre lumea largă și posibilitățile de care pot dispune, dar accentul se pune tot pe promovarea frumoaselor tradiții românești.

Programul taberei este creat special pentru a consolida principiile de leadership si responsabilizare ale participanților, învațându-i să răspundă la provocările vieții, să persevereze și să-și descopere creativitatea prin artă sau meșteșuguri. Anul acesta copiii vor participa la un program nou intitulat "service learning" și vor primi o diplomă "Leadership in action", necesară pentru portofoliul de înscriere la facultate. Se anunță multe lucruri interesante... excursii la Peștera Scărișoara, Salina Turda, patru zile de drumeții prin Transilvania și multe altele.

Detalii pe www.villageonthehill.ro sau pe facebook villageonthehill
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.