Locul unde visele devin realitate

CRINA MARINESCU ATELIER

Un anumit designer din lumea modei ne-a atras atenția luna trecută, după ce a apărut în paginile revistei noastre. Este vorba de Crina Marinescu! Un om care reușește să citească, iar mai apoi să transforme gândurile și visele noastre de-o viață, în ceva concret, deosebit, plin de culoare. Rochiile ei aduc un plus de încredere în propria persoană, mai ales pentru că te determină să te simți unică și irezistibilă. I-am luat doamnei Marinescu un interviu și am descoperit că domeniul în care lucrează nu este deloc simplu, dar satisfacțiile sunt nemăsurate.
FERICIRE CROITĂ ÎNTRU-UN ATELIER

Clujul Trăiește: Care este pe scurt povestea designer-ului Crina Marinescu?
Crina Marinescu: M-am născut în București și pot să spun că mă ocup de creația vestimentară încă de la șase ani, atunci am simțit că sunt atrasă de acest domeniu. Așadar, practic această profesie de mulți ani și cu foarte mare pasiune. Pot spune cu mândrie că astăzi creez rochii personalizate pentru mirese și vestimentație de gală unicat.

Clujul trăiește: Cum ați ajuns aici, în Cluj?
Crina Marinescu: Recunosc că, fără ajutorul prietenilor mei dragi, Raluca și Bogdan Crișan, nu aș fi ajuns astăzi să am o mică afacere care să funcționeze. Acum aproape trei ani am venit din Bucuresti să le fac rochiile fetelor de la nunta lor și de atunci n-am mai plecat. Comenzile care au inceput să vină după aceea m-au convins că era cazul să iau hotărarea ca împreună cu familia să ne stabilim aici. Și așa am și făcut!

Clujul Trăiește: Ce ofertă are atelierul pe care îl dețineți? Ce piese vă place să realizați cel mai mult?
Crina Marinescu: Rochiile de mirese, acestea mă atrag cel mai mult. Mi-am dat seama ce importantă este ca acestea să fie fericite în cea mai importantă zi din viata lor....apoi, fiecare rochie de gala este o provocare pentru mine, pentru că se execută în texturi diferite, iar croiurile pot fi diverse, îmi dau o anumită libertate de a alege dintr-o gamă mai largă de materiale. Este un fel de antrenament pentru imaginație.

Clujul Trăiește: Am văzut că dețineți o întreagă galerie de fotografii interesante și deosebite, cu cine colaborați în acest domeniu al prezentării produselor finite?
Crina Marinescu: Da, într-adevăr pozele sunt minunate, sunt realizate de angajații de la HORCRIS. COM, specialiști adevărați, îi recomand cu mare căldură. Eu îi apreciez în mod deosebit. De anul trecut însă am început colaborarea cu alte două persoane care realizează fotografii cu mare pasiune și acuratețe, este vorba despre Alin Pușcas și Beniamin Hui.

Clujul Trăiește: Am observat că sunteți concentrată pe unicitate și pe aspectul artistic. Cât contează aspectul finaciar, cu alte cuvinte, ce prețuri practicați?
Crina Marinescu: De exemplu, pentru o rochie de mireasă, la care se muncește foarte mult, atenția pentru detalii fiind foarte importantă, prețurile încep de la 3000 de lei, iar pentru cele de gală, de la 1300 de lei. Poate par mai scumpe, dar garantăm o calitate superioară, rochiile noastre fiind deosebite.

Clujul Trăiește: Ce le așteaptă pe clientele interesate de o rochie semnată de Crina Marinescu? Care ar fi motivul pentru care să apeleze la dumneavoastră?
Crina Marinescu: În primul rând, fetele și doamnele, pot fi sigure că vor fi înțelese exact ce anume doresc de la o anumită piesă vestimentară. În timp ce ele povestesc, eu realizez schița, stabilim împreună detaliile sau accentele care îi vor pune în valoare silueta. Încă de la prima probă toate clientele noastre rămân surprinse de rezultate. Am avut persoane care mi-au spus că nu au mai văzut sau beneficiat de acest lucru niciodată. Mă pun întotdeauna în locul lor și mă gândesc ce mi-ar plăcea mie să văd și cum mi-ar plăcea să mă simt îmbrăcată cu rochia respectivă. Iau în calcul toate detaliile, lucrăm pe utilaje profesionale, astfel că numărul de probe este redus, iar rezultatele cele așteptate.

Clujul Trăiește: De ce vă plac și vă atrag doar piesele grele, complicate?
Crina Marinescu: Cu cât sunt mai complicate sau mai greu de făcut modele, cu atât reprezintă pentru mine o provocare, este o meserie în care nu te plictisești niciodată. Iar dacă rochia este elaborată, iar clienta mulțumită, lucrez cu mare plăcere. Cred că este un ”defect” cu care m-am născut!

Clujul Trăiește: Ce vă face să fiți diferită de celelalte firme de profil din Cluj?
Crina Marinescu: Eu cred că finisajele făcute la noi în atelier sunt perfecte, aș putea adăuga fără să greșesc că sunt fără cusur, dar și faptul că produsul exprimă fidel ceea ce s-a dorit încă de la început. Nu în ultimul rând prețul care, comparat cu calitatea pe care o oferim, nu este mare.

Clujul Trăiește: Care este secretul rezistenței în această meserie?
Crina Marinescu: Perseverența.

Clujul Trăiește: Care ar fi calitatea definitorie a Crinei Marinescu?
Crina Marinescu: Cred ca perfecționismul.

Clujul trăiește: Care sunt principiile pe care le urmați în viață?
Crina Marinescu: Nu vreau să-l supar pe Dumnezeu, dar atât cât depinde de mine îmi doresc să-i fac pe ceilalți fericiți. Trebui să dăruiești în viață pentru ca la rândul tău să primești. Atunci când cineva pleacă de la noi din atelier fericit, eu sunt fericită!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.